fysiotherapie

Instituut voor

Fysiotherapie &

Manuele therapie Hilversum

Valkenhoflaan 2a

1211 JC Hilversum

tel: 035-6240227 / 6246037

email: info@ifmh.nl

Wat is Fysiotherapie?

Fysiotherapie is een behandelmethode voor mensen met klachten aan het houding- en bewegingsapparaat. Daarmee bedoelen we functiestoornissen van de spieren, pezen, banden en gewrichten zoals peesontstekingen of artrose.

Verder kan de fysiotherapeut ook veel voor u betekenen bij functiestoornissen die ontstaan door neurologische aandoeningen (b.v. hersenbloeding, beroerte, MS of de ziekte van Parkinson), hartproblemen, huidproblemen (b.v. litteken verklevingen), bekkenbodemproblematiek (b.v incontinentie) of ademhalingsproblemen.

 

De klachten kunnen ontstaan zijn tijdens het uitoefenen van werkzaamheden, als gevolg van een ongeluk, door spanning of als gevolg van veroudering. Met behulp van fysiotherapie kunnen de functiestoornissen gestabiliseerd, verminderd of verholpen worden. Of fysiotherapie ook úw klacht kan verhelpen, moet blijken tijdens de intake en onderzoek.

Een fysiotherapeut levert maatwerk omdat geen enkele patiënt hetzelfde is. Bij iedere patiënt wordt individueel bekeken welke behandelmethode de voorkeur heeft.

 

Een belangrijk onderdeel van de behandeling is oefentherapie. Behandeldoelen van oefentherapie zijn o.a. de bewegingsmogelijkheden van gewrichten te beïnvloeden en spierkracht te vergroten. Tevens houdingscorrectie, een beter evenwicht aanleren en een betere ademhaling / ontspanning verkrijgen. Tijdens de behandeling maken wij gebruik van de moderne trainingsapparatuur in onze mooie oefenzaal. Als onderdeel van de behandeling doet u zelf ook oefeningen thuis. In sommige gevallen, indien dit noodzakelijk is komt de fysiotherapeut bij u thuis.

 

Ter ondersteuning van de oefentherapie kan de fysiotherapeut ook gebruik maken van massage en fysische techniek. De fysiotherapeut geeft ook preventief advies en voorlichting. Door gerichte begeleiding leert u voldoende en verantwoord te bewegen.

 

De behandeling

Een behandeling duurt ongeveer 25 minuten. Tijdens de eerste afspraak brengt de fysiotherapeut alle klachten met behulp van een anamnese (een vraaggesprek) in kaart. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek. Vervolgens wordt in overleg met de patiënt een behandelplan opgesteld. Al tijdens het eerste bezoek kan hiermee worden begonnen. Indien noodzakelijk neemt de fysiotherapeut tijdens de verdere behandeling contact op met uw huisarts of specialist. Bijvoorbeeld wanneer er onvoldoende medische informatie beschikbaar is of in het geval van complicaties. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klacht en de ernst ervan.

 

Kwaliteit

De titel ‘fysiotherapeut’ is een beschermde titel. Iemand die in het bezit is van het diploma fysiotherapie is pas bevoegd om de titel fysiotherapeut te voeren na registratie in het BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). Alle fysiotherapeuten in onze praktijk zijn geregistreerd in dit kwaliteitsregister en nemen deel aan het kwaliteitsprogramma van het KNGF.

 

Directe toegankelijkheid

Een verwijzing door uw arts is (meestal) niet meer nodig: u kunt direct een afspraak bij ons maken.

Indien u aanvullend verzekerd bent, wordt de behandeling vergoed door uw ziektekostenverzekering. Het aantal vergoede behandelingen hangt af van uw polis.

Voor de behandeling van chronische aandoeningen en behandelingen aan huis, is nog wel een verwijsbriefje noodzakelijk.

Wij zijn aangesloten bij het Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF), de Nederlandse Vereniging van Manuele Therapie (NVMT) en het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS). Wij staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Fysiotherapie en Manuele Therapie

 

Wilt u een afspraak maken?

 

Wij zijn dagelijks telefonisch bereikbaar via telefoonnummers:

 

035-6240227

035-6246037

 

voor het maken van nieuwe afspraken vinden wij het prettig als u 's ochtends tussen 8.00 uur en 11.30 uur belt.

 

U kunt natuurliik ook een email sturen naar: info@ifmh.nl

© Copyright 2017