manuele therapie

Instituut voor

Fysiotherapie & Manuele therapie

Hilversum

Valkenhoflaan 2a

1211 JC Hilversum

tel: 035-6240227 / 6246037

email: info@ifmh.nl

 

Wat is manuele therapie?

 

Manuele therapie is een hoog gekwalificeerde vorm van diagnostiek en behandeling van het menselijk bewegingsapparaat

 

Werkwijze:

 

De manueeltherapeut maakt d.m.v. gedifferentieerde bewegingen een analyse van de gewrichten en gewrichtssystemen van de wervelkolom en de ledematen. Daarbij onderzoekt hij/zij ook de bijbehorende spieren en zenuwen welke verantwoordelijk zijn voor het besturen van deze gewrichten. D.m.v. subtiele bewegingen tracht hij functiestoornissen op te sporen, welke met behulp van manueel-therapeutische handgrepen hersteld of verbeterd kunnen worden.

De handgrepen kunnen gedoseerde, sturende bewegingen zijn ter mobilisatie of oscillerende technieken (kleine, repeterende bewegingen) aan de diverse botstukken waar een gewricht uit bestaat. Hierbij wordt de doorbloeding van de betreffende gewrichten en aangrenzende structuren verbeterd.

 

Verder maakt de manueel therapeut gebruik van manipulaties waarbij met een snelle beweging de mobiliteit in het gewricht hersteld of verbeterd wordt. Deze manipulaties gaan vaak gepaard met een kappend /krakend geluid, in de volksmond “kraken” genoemd. Dit zogenaamde kraken is, mits in goede handen (!), zonder enig gevaar en berust op een tijdelijke verandering van de gewrichtsvloeistof.

 

Na manueel-therapeutische behandeling is het vaak zinvol nog enige tijd d.m.v. gerichte oefentherapie de herwonnen gewrichtsfuncties verder te optimaliseren. Daarmee wordt ook de kans op recidieven verkleind.

 

 

U kunt een afspraak maken met onze manueel therapeut Peter Lunacek via één van de volgende telefoonnummers:

 

035-6240227

035-6246037

 

voor het maken van nieuwe afspraken vinden wij het prettig als u 's ochtends tussen 8.00 uur en 11.30 uur belt.

 

Maar u kunt natuurliik ook een email sturen naar: info@ifmh.nl

 

© Copyright 2015